Aspprojektet dag tre 16 april

NärkontaktMånga aspar i RotsundaI går kväll åkte jag till Rotsunda för att se den kända lekplatsen där igen, och det är på kvällen det är som bäst!! Vattnet kokade av aspar, jag tror det var minst hundra fiskar, alla i storlek 60-70 cm ungefär. En väldigt häftig syn, det är bra att ha en strålkastare med sig, de verkar inte störas ett dugg av att man lyser på dem. Jag rekomenderar det varmt. Jag vet inte hur länge de håller på men gissar att det är kulmen på leken just nu iochmed att det var så väldigt mycket fisk.
Det är bron där Staffans väg går över Edsån man skall spana från. Gör det!

Idag har vi paddlat sträckan från Lövstabron och ner till Garnsviken. Liksom igår var några föräldrar med under dagen och det har vi verkligen haft glädje och nytta av. Det är många små och stora bekymmer överallt hela tiden men ändå fungerar allt jättesmidigt. Denna stäcka var överraskande starkt strömmande och smal och vindlande. Det satte oss på prov en delKanotbröte uppstår lättKanal i vassenmen det redde ut sig allt eftersom.
Utifrån aspperspektiv så var sträckan inte så intressant, det var inte tillräckligt strömt för asplek tror vi och verkade inte vara hårdbotten någonstans förutom vid Lövstabron där vi startade. Det kanske är där det sker om det nu är någon asp som leker i ån. Det blir spännande att se vad romfällorna ger för resultat. Vattnet är så grumligt här att inget under ytan syns.
Fikapausfikapaus på åkanten
I kanoterna!Nu skall vi vidare!

Det var också mycket hinder över ån idag, det var gott om bäverfällda träd att ta sig under/över/igenom på många ställenTrångt och kompliceratJäkla bäver
Vi fick se en groda som hoppade på en åker under lunchpausen och den såg så tjock och konstig ut; den visade sig vara två! Det var en hane och en hona som parade sig. Vädret var med oss idag också, och solen kom fram efter ett tag och värmde gott. Vi kom nästan ända till till Garnsviken som var vårt slutmål, ja, ett par kanoter tog sig faktiskt ända fram till sjön genom värsta bäverland. Men tillbaks till Lövstabron fick vi ta oss till fots, det var inte möjligt att paddla i sådan motström som det visat sig vara i ån.vi fick promenera tillbaks Så vi hittade som tur var en pytteliten båtuppläggningsplats med liten åkerbilväg till och gick i land, ja, någon eller några passade faktiskt på att bada tillochmed. Idag plurrade även Janne och vi är mycket glada att vi investerat i vattentäta kameror. Det sista som hände var att vi fick se snok, huggorm och kopparödla i princip samtidigt i stenskravlet vid brofästet vid Lövstabron, därefter sa vi tack för idag och skildes åt. Nöjda efter en bra dag igen så instruerade vi våra tappra medhjälpare från Söderby om ny plats att hämta upp kanoterna, Det är verkligen så att vi inte vet hur det skall bli förrän i sista stund med det ena och det andra men det kan inte hjälpas, sådan är ju den verklighet vi är ute för att uppleva och studera.
Hittills har vi både överlevt och haft väldigt spännande och roligt.

Hälsar Peja och Janne / Naturskolan i Sigtuna

Kommentarer
Postat av: pelle engström

Tack Peja o Janne för en härlig onsdag i Lövstaån.
Hoppas ni gör fler lärorika, äventyrsfulla, utflykter med våra barn,

Pelle, Förälder S:t Pers skola, Sigtuna

2008-04-16 @ 21:58:23
URL: http://peja.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0