Aspprojektet dag 6 tisdag 22 april

Hej igen alla ni som deltar i aspprojektet, samt andra intresserade som får syn på detta mycket spännande skolarbete. Idag har vi varit ute på paddling igen. Denna gång i Lövstaån från bron ner till Garnsviken. Vi har ju gjort denna paddling en gång innan och visste nu att tillbaks kommer vi inte.sjösättningIdag kom klassen på cykelPå väg ner i spat Idag kom barnen cyklande längs landsvägen och kanoterna väntade tålmodigt på dem. Det går bara bättre och bättre med sjösättningarna, idag blev det nog nytt rekord. Dagens uppgift var framförallt att kontrollera de romfällor som ligger ute i anslutning till bron och paddlingen var mest för nöjes skull, samt att få känslan för den väg asparna simmar upp mot strömt vatten, OM det nu leker någon asp i Lövstaån. dagens åVattenståndet i ån är fortfarande högt, men är nog lite på nedgång. dags för fikapaus Vi stannade på några platser längs vägen för att samla ihop skaran, 11 kanoter idag, och för att fika. När vi var färdiga lyckades vi lasta upp alla kanoter på det jättehöga kanotställen och fick börja vandra tillbaks mot cyklarna. hemgång

tittutTittutsnygga snokenVärsta snygga snokensnokkringlaOrmkringla
Tillbaks vid bron så spanade vi på ormar. Idag var det bara snokar, en stund trodde jag att jag såg en huggorm men det var fel. Jag vet inte hur många de var men jag såg minst fem samtidigt! Och de väste och rasslade bland de solvarma stenarna.
mystisk romdags att säga hejdå

Efter att vi tagit farväl av klassen som började få lite brottom så kollade jag ocj Janne på ett par av romfällorna. Det fanns rom! Man det är inte asprom utan någon annan fisk. Kanske abborre? Vi såg många småabborrar i och intill fällorna, eller är de bara där och käkar färsk smaskig rom från andra fiskar? Vi vet inte men skall försöka kolla upp. säkerheten framför alltJag hade ingen röst idag och Janne vilar urr sig på flytvästarna, säkerheten framför allt! Vi har nu genomfört alla paddlingar som vi planerat i projektet för i morgon har vi tänkt vandra från Lövsta och norrut längs ån kanske ända till Kvarnfallet som vi besökte första andra dagen. Vi är lite möra alltså men otrolit´gt nöjda med hur bra allt fungerat, och inte en enda kanot har tippat omkull på hela tiden, även om det varit nära några gånger, även idag hörde jag talas om.
Jag kommer fortsätta att blogga här lite sporadiskt under någon vecka till med rapporter från de romfällor vi har liggande ett tag till, samt från det stora aspmötet i Uppsala på torsdag förståss!

Tack för idag
hälsar
Peja och Janne / Naturskolan i Sigtuna

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0